luni, 18 august 2014

Greseli des intalnite in WebDesign

1. Absenta casutei de Cautare (Search Box)

Web-ul este un loc in ce abunda de informatie. Fie ca vorbim despre site-ul de prezentare al unei firme sau de un blog, o casuta de cautare trebuie sa fie prezenta. Daca vizitatorii tai cauta o informatii ce se gaseste pe site o vor gasi cu mult mai multa usurinta cu ajutorul unei casute de cautare.

2.Design-uri scrise pentru un anumit browser

O idee foarte proasta este sa pui un banner cu ajutorul caruia incerci sa sa iti convingii utilizatorii sa foloseasca un anumit browser pentru vizualizarea site-ului pentru ca in facut design-ul in asa fel incat sa se comporte cum trebuie decat in acel browser. Vizitatorilor le place sa navigheze cu browserul lor preferat, nu le place sa le fie impus un anumit browser.

3. Foloseste URL-uri prietenoase

Folosind URL-uri fara sens ii va dezorienta pe vizitatori.  Acest lucru este valabil si despre motoarele de cautare (Google, Bing si Yahoo), le este greu sa inteleaga. Fiecare pagina ar trebuii sa aiba un URL ce contine cuvinte cheie sau chiar titlul paginii respective. De exemplu, in loc de http://www.siteulmeu.ro/index.php?id=24 ar trebuii sa folosesti ceva de genul http://www.siteulmeu.ro/echipament-recomandat-paintball

4.Folosirea gresita a ultimelor tehnologii

Sunt sigur ca orice designer incearca sa incorporeze in munca sa ultimele tehnologii aparute. Dar, daca folosesti tehnologii noi intr-un mod gresit, astfel incat nu functioneaza corespunzator in toate browserele risti sa iti pierzi vizitatori/clienti.

5.Sunete sau Clipuri video ce pornesc automat

Chiar daca sunt  apreciate sunetele si clipurile video pe site-uri, nu este bine sa le setezi astfel incat sa porneasca automat. Poate vizitaorii deja ruleaza un sunet sau un clip video in computerul lor si ii va deranja, sau poate se afla intr-un loc in care este necesara pastrarea linistii.

6.Lizibilitate redusa

Lizibilitatea este un element vital al designului web. Desigur, designul nu va avea acelasi farmec pe care il da un anumit font, dar va oferi lizibilitate, lucru ce le este mai folositor vizitatorilor ce cauta o anumita informatie.

7.Meniuri Neingrijite

Meniul de navigare al site-ului trebuie sa fie usor de inteles si usor de folosit. Vizitatorii ar trebuii sa poata explora site-ul cu mare usurinta. Foloseste texte scrute si semnificative in meniuri. Fa link-urile sa se poata distinge usor de celalalt continut. Ai grija la link-urile moarte pentru ca fac vizitaorii confuzi si dupa ce realizeaza ca isi pierd timpul pleaca.

8.Text in interiorul imaginilor

Nu este recomandat sa adaugi text in interiorul imaginilor. Cititorii nu pot sa il acceseze si este dificil de citit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu