duminică, 31 august 2014

Tehnici SEO pentru a repara greselile facute

Google este o sursa grozava de informaii, de fapt toate motoarele de cautare sunt o sursa eficienta de a ajunge pe monitoarele oamenilor.Ok, sa nu mai lungesc vorba si sa intru in alte discutii pe care nu mi le-am propus pentru acest articol am sa incep sa discut despre subiectul actual. In ultimele luni, toate acele site-uri care se aflau in top-ul Google au suferit caderi majore.
Ce vreau sa spun prin greseli – Acestea pot fi definite ca si actiuni manuale luate de Google impotriva mai multor site-uri ce par a incalca guideline-ul Google pentru Webmasteri.
Posibile motive de penalizare
Aglomerare Keyword-uri – atunci cand punem mai multe keyword-uri decat sunt necesare. Aceasta repetitie sau aglomerare este considerata ca si spam.
Cloaking- atunci cand continutul afisat crawlerilor Google este diferit de continutul afisat utilizatorilor.
Continut duplicat sau copiat - Google prefera continut de calitate si mai ales unic. Deci, continutul duplicat sau copiat este respins din start.
Back link-uri platite – Presupun ca toata lumea stie ce sunt back link-urile.
Text ascuns – textul ascuns este acela ce este pozitionat intr-o pozitie foarte putin vizibila. Acesta este considerat spam in guideline si nu este acceptat.
 Cum aflam daca am fost penalizati sau nu?
Avertismenete ale link – cand Google gaseste un site ce incalca guideline-ul trimite mesaje de avertizare.
De-indexarea o mare problema este de-indexarea siteului tau din Google. Cum afli? Scrie adresa site-ului tau in cautarea Google si daca nu apare in lista sau daca este apare cu un rank mai mic decat ininte ai o problema.
Google ranking- cum am spus si mai sus, un rank mai mic indica penalizarea site-ului tau.
Tipuri de penalizari
Penalizare manuala in acest tip de penalizare orice analist Google iti poate face o recenzie a site-ului si il poate penaliza daca nu respecta guideline-ul. Aceasta metoda te poate lasa fara 90% din trafic.
Penalizarea Panda – acest tip de penalizare apare atunci cand Google schimba algoritmul pentru a penaliza in mai rapid site-urile cu continut duplicat sau copiat.
Penalizarea Penguin – aceasta penalizare se refera strict la acele site-uri ce au link-uri nedorite de Google.
Penalizarea EMD - EMD este prescurtarea de la Exact Match Domain. Cu acest tip de penalizarea Google tinteste site-urile care ajung mai sus pe pagina de rezultate doar din cauza keyword-urilor din domeniu si nu au continut de calitate.
Cum se reparam aceste penalizari?
Penalizarea Penguin – O data ce esti sigur ca ai primit aceasta penalizare este timp-ul sa iti reevaluezi site-ul si sa stergi toate link-urile suspicioase.
Acestea pot fi:
-link-uri side wide (de obicei in footer sau header)
-Link-uri catre directoare de link-uri cu rank scazut
-back link-uri platite
Foloseste uneltele de analiza a link-urilor precum webmaster tools, link detox, majestic seo, s.a.m.d. Pentru a-ti evalua link-urile si sa stergi ce iti face mai mult rau decat bine.
Penalizarea Panda – O data ce ai primit acest tip de penalizare trebuie sa evaluezi tot continutul site-ului tau. Asigurate ca ai continut original si asigurate ce nu ai articole duplicate, si mai ales ai grija la continutul copiat (Google nu accepta acest gen de continut sub nicio forma). Este indicat sa verifici si keyword-urile. Poti folosi unelte precum copyscape pentru a verifica daca continutul tau mai exista si pe alte site-uri.
Penalizarea EMD – Daca ai ajuns sa fii penalizat cu aceasta metoda trebuie sa te gandesti la imbunatatirea brandului tau. Creaza back link-uri de calitate si incearca sa iti concentrezi site-ul si pe retelele de socializare. Poti investii si in continut de calitate si in construirea link-urilor. Incearca sa iti asigur numele brandului pe toate forumurile cu rank mare din domeniul tau. Ultima, dar nu ce-a din urma exista si optiunea de a-ti schimba domeniul
Penalizarea manuala – Din aceasta penalizare iti revii ce-l mai greu, dar tot ai optiunea de a trimite o cerere de reevaluare catre Google Quality Analysts. Aceasta poate fi remediata scapand de toate reclamele din pcartea de sus si pozitionarea continutului in locul lor.
C-am asta este tot ce am avut de spus despre subiect….daca aveti intrebari sau aveti ceva de adaugat astept cometariile voastre….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu