duminică, 12 octombrie 2014

Am uitat modelul / codul de deblocare Android, ce fac?

Am uitat modelul de deblocare si nu stiu ce sa fac – avand in vedere numarul mare a utilizatorilor smartphone-urilor si tabletelor Android, fiecare poate sa se confrunte cu aceasta problema.
Pentru inceput iti voi arata cum poate fi deblocat dispozitivul Android prin verificarea contului Google. In caz ca ai uitat si parola Google, iti voi arata cum poate fi deblocat dispozitivul chiar daca nu-ti amintesti datele de logare Google.

Metoda standard de deblocare modelul / codul

Pentru a debloca codul / modelul pe dispozitivul Android, urmeaza acesti pasi:
1. Introdu incorect de cinci ori parola. Dispozitivul se va bloca si va afisa mesajul, ca modelul de deblocare a fost introdus incorect de 5 ori si introducerea urmatoare va fi posibila dupa 30 de secunde.
Am uitat modelul / codul de deblocare Android, ce fac?
2. Pe ecranul de deblocare tabletei sau smatphone-ului va aparea butonul «Ati uitat modelul?» (Poate sa nu apara, introdu iar modelul de deblocare gresit si apasa butonul «Home»).
3. Dupa ce vei apasa pe acest buton, vei fi rugat sa introduci adresa e-mail si parola de la contul Google. In acelasi timp, dispozitivul Android trebuie sa fie conectat la Internet. Apasa «Conectati-va», si daca totul a fost introdus corect, dupa autentificare vei fi rugat sa introduci un nou model de deblocare.
Am uitat modelul / codul de deblocare Android, ce fac?
Cu toate acestea, daca dispozitivul nu este conectat la Internet sau nu-ti amintesti datele de acces la contul Google, aceasta metoda nu te va ajuta. Te va ajuta doar resetarea dispozitivului la setarile din fabrica – despre ce si vom vorbi mai jos.
Pentru a reseta tableta sau smartphone va trebui sa apesi anumite butoane intr-o anumita ordine – va elimina modelul de deblocare, dar si va sterge toate datele si programele instalate. Singurul lucru pe care-l poti face, este sa scoti cardul de memorie, daca acesta contine date importante.
Atentie: inainte de resetare, asigura-te ca bateria dispozitivul este incarcata cel putin 60%, altfel exista riscul ca dispozitivul nu va mai porni.
De asemenea, ar putea sa-ti fie util: cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar.

Deblocare Samsung

Primu pas – opreste telefonul. Apoi, apasand butoanele specificate mai jos vei ajunge in meniul, unde va trebui sa alegi rubrica wipe data/factory reset (sterge date, reseteaza la setarile din fabrica). Navigarea prin meniu se face cu ajutorul butoanelor de volum de pe telefon. Toate datele de pe telefon, si nu doar modelul de deblocare, vor fi eliminate, adica va reveni la starea, in care a fost cumparat din magazin.
  • Samsung Galaxy S5 – apasa simultan butonul adaugare volum sunet, butonul «Home» si butonul de alimentare. Dupa ce va aparea logoul Samsung – da drumul la butonul de alimentare, iar cele doua butoane apasa in continuare. In meniul aparut selecteaza rubrica «wipe data/factory reset». Dupa confirmare si curatarea sistemului selecteaza rubrica «reboot system now» si apasa butonul de alimentare.
  • Samsung Galay S4 – apasa simultan butonul «Home», alimentare si marire volum sunet pana ce va aparea logoul Android. Cu ajutorul tastelor de volum selecteaza «wipe data/factory reset». Apasa «Home», selecteaza «Yes» si iar apasa «Home». Si apoi selecteaza «Reboot» > «Power». Toate datele vor fi sterse si telefonul va reveni la setarile din fabrica.
  • Samsung Galaxy S3 – apasa butonul adaugare volum sunet si butonul «Home». Apasa butonul de alimentare si tine apasat pana ce telefonul nu va incepe sa vibreze. Dupa ce va aparea logoul Android da drumul la toate butoanele. In meniul aparut reseteaza telefonul la setarile din fabrica, ceea ce iti va permite sa deblochezi telefonul.
  • Samsung Galaxy S2 – apasa si tine apasat butonul micsoreaza volum sunet, si in acelasi timp apasa si da drumul la butonul de alimentare. Din meniul aparut selecteaza «Clear Storage». Selectand aceasta rubrica, apasa si da drumul la butonul de alimentare, confirma resetarea apasand butonul de adaugare volum sunet.

Deblocare HTC

La fel ca in cazul anterior, bateria trebuie sa fie incarcata, dupa ce sa apesi butoanele specificare mai jos, ia in meniul aparut sa alegi resetarea la setarile din fabrica – factory reset. Modelul de blocare va fi eliminat, precum si toate datele de pe telefon. Telefonul trebuie sa fie oprit.
  • HTC One V, HTC One X, HTC One S – apasa simultan butonul de micsorare volum sunet si butonul de alimentare. Dupa ce va aparea logoul da drumul la butoane si folosind butoane de volum alege rubrica de resetare a telefonului la setarile din fabrica – Factory Reset, confirma cu butonul de alimentare. Dupa resetare vei avea un telefon deblocat.

Deblocare Sony

Pentru a elimina modelul de deblocare de pe smartphone si tablete Sony apasa si tine apasat butonul de alimentare si butonul «Home» timp de 5 secunde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu