marți, 14 octombrie 2014

Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar

Multi se intreaba, cum gasesc telefonul Android, daca l-am pierdut. Cu functia incorporata in sistemul de operare Android (lansat in august 2013) putem gasi foarte usor telefonul pierdut, chiar daca nu ne-am gandit din timp pentru a instala un program special, conceput pentru aceste scopuri. Putem gasi telefonul pierdut sau furat, si chiar sa stergem toate datele de pe el. In plus, putem sa-l punem de la distanta sa sune, chiar daca volumul de sunet este setat la minim si are alta cartela SIM.

Ce sa fac ca sa gasesc telefonul Android

In primul rand, pentru a cauta telefonul si afisa locatia sa pe harta, nimic nu trebuie sa faci: sa instalezi ceva sau sa modifici setarile. De asemenea, fara configurari suplimentare poti face apelul telefonic de la distanta.
Pentru a putea sterge toate datele de pe telefon, va trebui sa faci cateva setari in Managerul de dispozitive Andoid (sa bifezi si sa confirmi setarea). Este gratuit, nu are nevoie de programe suplimentare, permite gasirea telefonului si efectuarea altor actiuni de la distanta de pe orice calculator, de pe care te poti conecta la contul tau Google. Chiar daca crezi ca niciodata nu vei avea nevoie de asa ceva, nu exista nici un motiv ca sa nu aplici toate posibilitatile – dureaza un (1) minut.
Pentru a folosi aceasta functie trebuie sa ai telefon (sau tableta) pe Android, legat de contul tau Google.

Activarea Manager de dispozitive Android (Android Device Manager)

Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar
In mod implicit, functia Manager de dispozitive Android este dizactivata. Pentru a activa, intra in setarile telefonului Android, selecteaza rubrica «Securitate» – «Administratori dispozitiv». In rubrica «Administratori dispozitiv» vei vedea rubrica «Manager de dispozitive Android» (Android device manager).
Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar
Bifeaza caseta de utilizare «Manager de dispozitive Android», apoi va aparea o fereastra pentru confirmare, in care va trebui sa confirmi permisiunea de a sterge toate datele, reseta parola si bloca ecranul. Apasa «Activare».
Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar
Dupa ce vei activa managerul de dispozitive Android, poti sa revii la ecranul de start si sa continuii utilizarea obisnuita a telefonului sau tebletei.

Control de la distanta Android

Pentru a gasi telefonul Android pierdut sau furat, sau sa folosesti celelalte functii de control de la distanta, acceseaza pagina https://www.google.com/android/devicemanager (trebuie sa fii logat la contul tau Google). Prima data, cand vei accesa pagina, va trebui sa accepti conditiile, care pemit managerului de dispozitive sa foloseasca date de localizare.
Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar
Dupa ce ai acceptat conditiile, poti alege dispozitivul tau Android (telefon, tableta, etc.) din lista si sa aplici una dintre cele trei posibilitati (pentru primele doua nu ai nevoie de modificari in setari, acestea lucreaza chiar daca nu ai activat managerul de dispozitive, cum a fost scris mai sus):
  • Gasirea telefonului care a fost pierdut sau furat – locatia se cauta prin GPS, Wi-Fi si retele celulare, chiar daca in telefon s-a introdus o alta cartela SIM. In caz contrar, va aparea un mesaj care va spune ca locatia este indisponibila. Mentionez faptul, telefonul trebuie sa fie conectat la Internet. De asemenea, daca locatia telefonului a fost determnata cateva zile in urma, dar acum nu se cunoaste (internetul este dezactivat), se va afisa locatia anterioara si ora ultimei activitati.
  • A doua posibilitate – sa sune telefonul, ceea ce poate fi util in cazul in care telefonul este pierdut undeva prin casa si nu-l poti gasi. Chiar daca sunetul telefonului este oprit, acesta va suna la volum maxim. Cred ca este una dintre cele mai utile functii – putini sunt cei la care se fura telefonul, dar foarte multi isi pierd telefonul pe sub paturi.
Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar
  • Ultima posibilitate permite stergerea de la distanta tuturor datelor de pe dispozitiv. Aceasta functie initializeaza setarile telefonului sau tabletei din fabrica. Eliminand datele, vei fi avertizat ca datele de pe cardul SD ar putea sa nu fie eliminate. Sa explic motivul: memoria interna a telefonului, care imiteaza cardul SD (este vazuta ca SD in managerul de fisiere), va fi stearsa. Cardul SD separat, daca este instalat in telefon, ar putea sa nu fie sters – depinde de modelul telefonului si versiunea Android.
Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar
Cred ca aceasta functie va ajuta pe multi sa-si gaseasca telefonul. Apropo, este o posibilitate buna pentru parinti de a afla unde se afla copilul cu telefonul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu